Plan België, een betere toekomst voor alle kinderen

29 mei 2017

Sinds 2013 is Code d’Or trotse Plan Ouder van Clarisse, een meisje uit Benin. Via onze steun geven we niet alleen haar, maar ook haar gezin en de gemeenschap waarin ze opgroeit een betere toekomst.

Onmisbare steun

Samen met 40.000 andere Belgische Plan Ouders veranderen wij de toekomst van kinderen in het Zuiden. Als Plan Ouder investeer je namelijk in kwalitatief onderwijs, gezondheidszorg, bescherming … voor jouw Plan Kind én de jongens en meisjes in zijn of haar gemeenschap.

Via briefwisseling blijven we bovendien op de hoogte van structurele projecten binnen de gemeenschap van Clarisse en bouwden we over de jaren heen een band op met haar. Ze is een sportief meisje dat graag leest en schrijft. Ondertussen zit ze in de lagere school, waar ze ijverig haar best doet.

Wie is plan België?

Plan België is een onafhankelijk organisatie die lid is van de internationale Plan-koepel. Ze zijn actief in 69 landen, waarvan 50 landen tot de armste van Afrika, Azië en Latijns-Amerika behoren. Samen met lokale organisaties zetten ze zich hier in voor de meeste kwetsbare kinderen en hun gemeenschap, en gaan ze de strijd aan tegen armoede, onrecht en ongelijkheid.

Wat doet plan België?

Plan België sensibiliseert het brede publiek, werft fondsen en zorgt dat de kinderrechten de nodige aandacht krijgen op scholen, in de media én bij politici. Er zijn verschillende domeinen waarin ze actief zijn:

  • Gezondheidszorg voor zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen

  • Toegang tot drinkbaar water en sanitaire voorzieningen

  • Kwaliteitsvol onderwijs

  • Bescherming tegen misbruik en geweld

  • Seksuele gezondheid en preventie tegen HIV/AIDS

  • Inspraak van kinderen in beslissingen zowel thuis als op school en in hun gemeenschap

  • Voorbereiding noodsituaties

  • Een behoorlijk inkomen voor iedereen

Lees hier meer over de impact van hun werk binnen deze domeinen.

Hoe werkt plan België?

De organisatie hecht veel belang aan de rechten én opinies van kinderen en jongeren. Ze worden dan ook actief betrokken bij het beleid van Plan België. Daarnaast staat Plan België heel dicht bij de lokale gemeenschap, die ze aanmoedigen om zelf initiatief te nemen. Gezinnen en de gemeenschap spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Hoe meer ze betrokken zijn, hoe steviger de basis voor de toekomst.

Ten slotte moedigt Plan België de (inter)nationale gemeenschap aan om zoveel mogelijk geld en middelen vrij te maken voor kinderrechten. Goed onderwijs en de bescherming tegen geweld staan hierbij centraal.

Word ook een plan ouder

Wil jij kinderen in het Zuiden ook de kans geven op een beter leven met goed onderwijs? Vanaf 0,83 euro per dag kan je al Plan Ouder worden. Je kan dit persoonlijk of - net zoals Code d’Or - als bedrijf. Meer info vind je op de website van Plan België.

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag wilt bespreken of talent dat we zeker in huis moeten halen? We ontmoeten je graag.
Contacteer ons