Waarom SEO belangrijk is

8 februari 2018

SEO staat voor Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie. Als je dit goed aanpakt op zowel technisch als semantisch vlak scoor je hoger in de natuurlijke zoekresultaten van zoekmachines.

Google, maar ook Yahoo en Bing indexeren iedere website op het internet. Hoe relevanter de inhoud van je website, hoe hoger je in de zoekresultaten verschijnt. Onderzoek wijst uit dat mensen vaak niet verder dan pagina twee in de resultaten kijken. Het is dus cruciaal zo hoog mogelijk te verschijnen. Er zijn meer dan 200 factoren waarop Google’s almighty algoritme zich op baseert om jouw page rank te bepalen, maar dit zijn de drie belangrijkste vormen van SEO:

  • Onsite optimalisatie: gebruik correcte robots.txt en http-codes, hreflang tags voor meertalige content, let op je sitesnelheid, vul de meta-titles en meta-descriptions correct in …

  • Link building: hoe meer website verwijzen naar jouw website, hoe groter de domain authority van jouw website.

  • Content + context: zorg voor goede, kwalitatieve content én gebruik de juiste keywords.

Wij kunnen je met heel wat zaken helpen. We voorzien je website onder andere van een goede navigatie, sitemap, breadcrumbs, footer links en tags op iedere pagina zodat je website goed leesbaar is voor zoekmachines.

OG- en meta tags

Deel je een url op social media? Dan worden de og-title en description uitgelezen zoals op onderstaande afbeelding.

Ideaal om meer info te geven over je bedrijf, de gedeelde pagina of blogpost.

Meta title en meta description

De meta title en meta description zijn dan weer belangrijk voor zoekmachines en verschijnen in de zoekresultaten. Zo geef je snel meer context over de inhoud van de pagina, en vermijd je gefrustreerde bezoekers omdat de pagina - voor hen - niet relevant is.

Deze afbeelding toont je precies wat we hiermee bedoelen.

Integratie SEO-plugin

Onze SEO-plugin is flexibel en passen we aan op basis van de verschillende modules binnen jouw website, die wij eerder bouwden. Niet alleen je pages, maar ook bijvoorbeeld je producten, diensten … krijgen hun eigen og- en meta-tags, die context geven aan de inhoud van je website. We integreren de plugin binnen jouw CMS, waar jij de teksten van iedere og- en meta tag zelf beheert. Op basis van een aantal velden worden de tags automatisch ingevuld, dat scheelt een pak werk. Bij een nieuwsbericht worden bijvoorbeeld de velden "titel" en "teaser" overgenomen. Wil je de tags aanpassen? Dat is zeker geen probleem, alle tags kan je makkelijk zelf bijsturen.

SEO-ANA­LY­SE

Via een SEO-analyse leggen we de zoektermen belangrijk voor Google en je klanten vast. Welke zoekwoorden leiden tot je website en welke – misschien wel voor jou belangrijke – niet? De omvang van de analyse is afhankelijk van de grootte van je website, je doelstellingen en de markt.


SEO-CO­PY­WRI­TING

Op basis van onze analyse weten onze copywriters perfect welke termen zij moeten verweven in de teksten voor jouw website. Ze schrijven vlot leesbare teksten waarin de gebruikte termen de lezer niet opvallen. Naast een goede woordenschat is het ook belangrijk dat je content boeiend en van goede kwaliteit is. Google kijkt dus niet enkel naar de zoektermen op je website, maar naar het totale inhoudelijke plaatje.

SEO-ON­DER­STEU­NING

Deze blog geeft een beknopt overzicht van de mogelijkheden op vlak van SEO. Er zijn heel wat andere zaken die helpen bij het verhogen van jouw SEO-score. Wil je je website verbeteren op vlak van SEO? Maak dan nu een afspraak. Wij optimaliseren je website zodat deze beter scoort in de zoekresultaten.

SEO. That's what I want

Er zijn nog tal van andere zaken die je helpen bij het verhogen van jouw link juice. Wil je je website verbeteren op vlak van SEO? Maak dan nu een afspraak. Wij optimaliseren je website zodat deze beter scoort in de zoekresultaten.

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag wilt bespreken of talent dat we zeker in huis moeten halen? We ontmoeten je graag.
Contacteer ons