Waarom wij voor Laravel kiezen

12 juni 2020

Binnen Code d’Or focussen we ons op verschillende expertises (development, UX/UI, strategie en digitale marketing). Voor elk domein hebben we verschillende tools en frameworks geselecteerd en ons daarin gespecialiseerd. Zo kozen onze developers voor Laravel als framework. Benieuwd waarom we opnieuw voor Laravel zouden kiezen? Ontdek het hier!

Laravel

Er zijn verschillende frameworks beschikbaar op de markt elk met zijn eigen specialiteiten. We krijgen vaak de vraag of wij ook websites bouwen in WordPress. Niet verwonderlijk aangezien WordPress een van de meest bekende spelers is met hun kant-en-klare CMS (Content Management Systeem). Ondanks de gebruiksvriendelijkheid biedt WordPress voor ons geen antwoord, doordat dit een stuk beperkter is in mogelijkheden en maatwerk. En laat dat net een kernwaarde zijn van Code d’Or.

Vanuit Code d’Or denken we steevast aan de lange termijn voor de technische oplossingen die we aanreiken. Daarbij hanteren we standaard een aantal begrippen en kernpunten, die we gemakkelijk terugvinden in Laravel als framework en Nova als CMS. Stabiel, betrouwbaar en schaalbaar, ook de snelgroeiende community achter Laravel is een mooie plus.

Wat is Laravel?

Laravel is een open source framework geschreven in PHP. Een framework zorgt ervoor dat het programmeren overzichtelijker en beter gestructureerd gaat. Open source houdt in dat het framework voor iedereen toegankelijk is en het vrij is te kopiëren om verder uit te breiden. We kunnen het vergelijken met de fundering van een huis, waarbij Laravel dient als basis van een sterke constructie.

Laravel

De voordelen van Laravel

Met Laravel hoeven we niet alle code zelf te schrijven, doordat het open source is kunnen onze developers starten met een aantal kapstokken en daarop verder bouwen. In het framework zitten er al veel functionaliteiten waardoor we snel een basis kunnen opzetten. Op die manier kunnen wij ons focussen op extra features die er toe doen, zoals zelf packages bouwen.

Efficiëntie staat centraal bij Laravel. Waarom een code 3 keer opnieuw schrijven, als je het 1 keer kan schrijven en kan voorzien van bepaalde parameters? Hoe minder code, hoe beter. Zo denken wij altijd in herbruikbare componenten, functies, blokjes en modules, doorheen alle projecten voor alle klanten die we servicen.

Goed gedocumenteerd

De documentatie van Laravel is consistent en met veel aandacht geschreven. Zelf hameren wij ook op een duidelijke en up-to-date documentatie, kennisdeling en informatieoverdracht, zowel intern als extern. Een project mag niet van één developer afhangen. Indien een klant in de toekomst andere pistes wil bewandelen, dan kan men steeds op die documentatie terugvallen.

Goede opvolging en monitoring

Meten is weten, het uitgangspunt van onze marketeers. Maar ook voor onze developers een belangrijk onderdeel. Laravel maakt het mogelijk om de nodige tracking tools toe te voegen, zelf gebruiken we OhDear en Sentry. Zo kunnen we opvolgen wat beter kan, en sturen we bij waar nodig. We gaan steeds proactief een applicatie of website monitoren om deze gezond te houden. Indien bepaalde parameters overschreden worden, krijgen we een notificatie en kunnen we snel ingrijpen om te remediëren.

Maatwerk met een kleine online voetafdruk

Voor ons is het belangrijk dat een framework gemakkelijk te onderhouden en uit te breiden is. Omdat elk project anders is brengen we eerst alle noden in kaart en voorzien we een voorstel op maat op basis van herbruikbare componenten. Dankzij de goed gedocumenteerde code kunnen we jouw website uitbreiden op een gestructureerde manier. We trachten de codebase die online gaat zo ‘lean and mean’ mogelijk te maken om onderhoudskosten te drukken.

Krachtig en matuur

Laravel staat erom bekend dat je niet beperkt wordt in mogelijkheden. Wat nog niet is, kan komen. De code die we naar voor schuiven is matuur, wijdverspreid en ondersteund, en heeft bovenal zijn strepen reeds verdiend. We kiezen steeds voor betrouwbare en mature software. Is je project een complex systeem met uiteenlopende functionaliteiten? Ook dan is het met Laravel in goede handen.

Bijleren van elkaar

Achter Laravel schuilt een hele grote community van developers. Zo is de kans groot dat er reeds code voor een functionaliteit bestaat zodat je niet telkens alles opnieuw moet schrijven. Denk maar een uploadfunctie voor bestanden of een online-betalingsintegratie.

Een extra voordeel van zo’n grote community is dat je veel kan bijleren van elkaar. Zowel online of tijdens conferenties, zo zakten onze developers vorig jaar af naar Amsterdam voor Laracon EU om alle nieuwe trends mee te pikken.

Laravel

Nova als assistent

Om de verdere opbouw van je applicatie of website te onderhouden gebruiken wij Nova als content management systeem (of CMS) . Een cms is de achterzijde van je website. Dit kan je vergelijken met het magazijn van een winkel, zodat jij als klant er zelf alles kan beheren en je website verder aanvullen met content.

Wil je een applicatie of website op maat laten bouwen? Of wil je gewoon eens aftoetsen of je idee haalbaar is? We horen het graag!

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag wilt bespreken of talent dat we zeker in huis moeten halen? We ontmoeten je graag.
Contacteer ons