Champs sport

Champs Sport verovert de sportwereld

Website bekijken
Champs sport

Champs Sport verovert de sportwereld

Briefing

Uit zijn passie voor sport nam Filip Vermeulen het vroegere Intersport Gent over. Zijn doel? Exclusieve topmerken verkopen met het beste advies. Om hun winkel bekend te maken bij het grote publiek kwam Champs bij Code d’Or aankloppen voor de ontwikkeling van een nieuwe website.

Wat deden we?

Een heldere structuur met sportief design

Voor Champs was het uitermate belangrijk dat hun merken voorop staan. Het beheren van hun merken was dan ook het startpunt bij het lanceren van hun nieuwe website. Maar een winkel is voor ons meer dan een schap met producten, dus we gingen een stapje verder en onderzochten we wat hen onderscheid van anderen.

Naast het tonen van hun topmerken was het visualiseren van hun uitmuntende service ook een belangrijk element. Zo probeert Champs sport in te spelen op de steeds vernieuwende markt en hun concurrenten voor te zijn. Terwijl je door de website scrollt en klikt, blaast de dynamische blokkenstructuur de website leven in. De website kreeg al snel vorm en het sportieve design primeert, precies zoals de klant voor ogen had.

Van informeren naar deelnemen

De website werd onderverdeeld in twee categorieën: ‘merken’ en ‘sporten’. Elk merk heeft zijn eigen pagina waarbij de foto’s tot verbeelding spreken en je meteen begint te dromen over je volgende sportsessie. Sporten zijn bovendien onderling gerelateerd aan de verschillende merken.

Het hoofddoel van de website is de gebruiker verleiden tot interactie, namelijk een winkelbezoek. Met behulp van animaties, aantrekkelijke beelden en wat actieknoppen hier en daar zetten we de winkel in de kijker en zetten de gebruiker aan tot een winkelbezoek.

Van advertentie tot klant

Via gerichte advertenties breng je klanten sneller bij het product waar ze naar op zoek zijn. Onze marketeers stonden de klant met raad en daad bij tijdens een hands-on Facebook workshop. Gewapend met hun nieuwe kennis, professioneel beeldmateriaal en overtuigende copy stelden ze in no-time Instagram en Facebook campagnes op om winkelbezoeken te promoten. Via de campagnes vonden meer mensen hun weg naar de winkel, een succesvolle campagne dus!

De finish: een strakke webshop met het product centraal

Bestel je je nieuwe sportoutfit liever online? Dat kan, want naast hun gloednieuwe website kan je ook hun webshop bezoeken. Om snel te kunnen schakelen kozen we als e-commerceplatform voor Shopify. Het design werd gepersonaliseerd zodat deze op vlak van look & feel aansluit bij de website.

Om producten te uploaden of stock te updaten schreven we een nieuwe module in het CMS van de website. Hier wordt een excel file vanuit hun winkelsysteem geupload om er opnieuw uit te komen als een Shopify-proof csv bestand. Een connectie met Mollie zorgt ervoor dat klanten online hun bestelling kunnen afrekenen.

Ben je aan het sporten geslagen? Dat gaat vast nog beter met een nieuwe sportoutfit! Bezoek snel hun nieuwe webshop. Pas je liever eerst je nieuwe outfit? Dan kan je binnenspringen in hun winkel voor een super service!

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons