Huis van Alijn

Door de muren van het museum heen

Website
Website bekijken
Huis van Alijn

Door de muren van het museum heen

Website

Briefing

De website van het Gentse museum Huis van Alijn zit in een nieuw jasje. Het museum én de thuis van de bekende pop Pierke, is een echte aanrader voor mensen die houden van gewoontes, tradities en rituelen die je herinneren aan een recent of verder verleden. Net zoals het Industriemuseum wou ook Huis van Alijn hun unieke collectie digitaliseren en beschikbaar maken op de website.

Wat deden we?
Huis van Alijn

Teamwork op z’n best

Bij een nieuwe website met extra functionaliteiten hoort een aangepaste structuur. Rosemie van iStoire Services nam het prototype voor haar rekening. Op basis van die nieuwe wireframes ging Studio RGB, de vaste vormgevers van Huis van Alijn, van start. Na online advies via onze kant op vlak van usability lag er een design op tafel.

Vervolgens waren wij aan zet. Onze front-end developer zorgde ervoor dat het design online vertaald werd. We maakten een CMS (content management system) op maat zodat de klant zelf de touwtjes in handen heeft. Hierin verwerkten we modules zoals een agenda met filtering en de mogelijkheid om nieuwsitems aan te maken. Aan de hand van Content Builder kan Huis van Alijn zelf pagina’s opbouwen met op maat gemaakte blokken.

De volledige collectie, die wordt bewaard bij VIAA, wordt automatisch binnengehaald in het CMS via een API. Zo wordt de collectie digitaal beschikbaar en kan je snuisteren in de verschillende items in de kijker of gemakkelijk filteren op thema, periode, type of rechten. De rechtenvrije beelden kunnen gedownload worden. De bijhorende licentiecode vertelt de gebruiker hoe het beeld gebruikt mag worden.

Huis van Alijn

Plan je bezoek

Zin gekregen om de collectie in levende lijve te bezoeken? Bereid je tot in de puntjes voor zodat je alles uit je bezoek haalt. Je vindt alle praktische informatie zoals de openingsuren en toegankelijkheid op de website terug. Ook met kinderen, een klas of een grotere groep kan je terecht in het museum. Mensen die niet in staat zijn om tot bij het museum te geraken, hoeven niets te missen. Zo kan het museum tot bij bewoners van zorgcentra komen om ook hen kennis te laten maken met de collectie.

Aan de hand van de agenda kan je zien welke tentoonstellingen en rondleidingen er plaats vinden op de dag van jouw bezoek. Specifieke dag in gedachten of op zoek naar die ene expo? Met de filter kies je jouw tijdstip, met wie je komt of welke tentoonstelling je graag wil zien. Elk evenement heeft een detailpagina met praktische info zodat je weet wat te verwachten.

Je kan net zoals bij Industriemuseum vriend worden. Zo steun je het museum en kan je eventueel betrokken worden bij de werking van het museum. Heb je zelf materiaal liggen dat bij de collectie aansluit en wil je dit delen? Dat kan door je item te schenken.

Huis van Alijn
Huis van Alijn
Huis van Alijn

Pierke van Alijn

Geen Huis van Alijn zonder Pierke van Alijn! De iconische pop uit het Gentse volkse poppentheater kreeg de nodige aandacht op de website. Zo vind je er meer informatie over de verschillende voorstellingen terug en kan je doorklikken naar Uitbureau Gent om tickets te bestellen. Geef je een feestje of ben je op zoek naar een leuke theatervoorstelling voor op jouw school? Dan kan je een voorstelling aanvragen.

Pierke van Alijn

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons