Mirto

Meester in mailings

Platform
Website bekijken
Mirto

Meester in mailings

Platform

Briefing

Bij Mirto vzw werken mensen die geen plaats vinden op de reguliere werkvloer. Ze zijn kraks in postverwerking en drukwerk: van brieven printen tot je klanten een fles champagne opsturen voor Nieuwjaar, het Mirto team zorgt ervoor dat alles op bestemming geraakt, met alle bubbels intact. Voortaan loopt dat voor de bedrijven die bij hen klant zijn nog een pak makkelijker, dankzij een klantenportaal waar je zelf in een wip bestellingen plaatst.

Wat deden we?

Go with the flow

De grootste uitdaging op technisch vlak was om zes complexe flows te vertalen naar een portaal die voor klanten easy-peasy te bedienen is. Gelukt, want Mirtoklanten raadplegen nu eigenhandig hun facturen en plaatsen zelf bestellingen in een paar drukken op de knop — een proces dat het administratieve team bij Mirto een pak tijd en kopzorgen uitspaart.

Made-to-measure dashboard

Het dashboard is voorzien op zes opties, al zien gebruikers enkel de producten verschijnen die ze zelf nodig hebben. Voor elk product werkten we een gedetailleerde flow uit die bestellingen, retouradressen, printorders etcetera vlot stroomlijnt.

  • Postafhaling brieven: heb je een stapel brieven liggen, dan komt Mirto vzw die ophalen om ze voor jou te versturen naar de adreslijst die je ingeeft.

  • Postafhaling pakketten: idem als met de brieven, maar dan met pakketjes.

  • Upload brieven: jij schrijft je brief, Mirto drukt hem, vouwt hem netjes op, stopt hem in een envelop en doet hem op de post.

  • Mailing: direct mailings en gepersonaliseerde brieven worden door Mirto gedrukt en uitgestuurd naar jouw adresbestand.

  • Stock verzenden: stel, je hebt een hele hoop potloden met je logo in stock liggen bij Mirto. Dan vind je op je dashboard een net overzicht van al je gestockeerde materiaal, dat je ook rechtstreeks naar een bestemmeling kan sturen.

  • Postzakken en labels: bestel postzakken en labels om op je brieven en pakketten te kleven.

Hallo, filemaker?

Waar klanten hun beveiligde portaal te zien krijgen, werkt het Mirto team zoals vanouds met hun vertrouwde FileMaker. Lesterius nam het programmeerwerk aan de Mirtokant op zich, ze komen de gefileerde data bij ons halen die via de API perfect matcht met alle aangemaakte velden in FileMaker. een klant plaatst dus zijn bestelling in zijn eigen account op het portaal, waarna alle data in een oogwenk in de FileMakerbestanden bij Mirto belandt. Alle ingewikkelde bewerkingen gebeuren achter de schermen, zodat alle partijen in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen werken.

To the point design

Het design van het portaal is bewust clean en functioneel. Geen toeters of bellen hier: de nadruk ligt op gebruiksgemak met flows die klanten op één been en met de vingers in de neus kunnen afwerken. Al neemt dat niet weg dat we subtiel de kleuren van de huisstijl integreerden om de link met het moederbedrijf duidelijk te maken.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons