Mutoh

Mutoh drukt zijn stempel op de printwereld met dynamisch platform

Platform
Website bekijken
Mutoh

Mutoh drukt zijn stempel op de printwereld met dynamisch platform

Platform

Briefing

Mutoh is een gekende naam in de printwereld. Jij vraagt, hun grootformaatprinters draaien. Op volle toeren, voor auto’s, ramen, kleding en nog veel meer. Nog niet zo lang geleden droomde Mutoh Europe van een dynamisch platform, dat klanten zowel zou informeren als ondersteunen en inspireren. Dat platform hebben wij met plezier voor hen op poten gezet.

Wat deden we?

Producten met een portie inspiratie

Het online platform van Mutoh omvat – uiteraard – een overzicht van al hun producten (grootformaatprinters en snijplotters). Maar het geeft klanten ook veel goesting om snel met de producten van Mutoh aan de slag te gaan. Het inspiratieluik toont verschillende toepassingen (use cases) in verschillende sectoren. De printers en plotters van Mutoh die de klus wisten te klaren, worden onderaan de case nog eens apart in de kijker gezet. Dankzij de filterfunctie kunnen klanten makkelijk tussen de talrijke cases navigeren.

Ondersteuning op maat

De prospecten, klanten en resellers van Mutoh hebben elk hun specifieke supportnoden. Daarom bouwden we een supportsectie met verschillende toegangsniveaus. Wat dat precies betekent? Per supportonderdeel kan Mutoh in het CMS aanduiden wie de informatie te zien mag krijgen: iedereen, klanten, resellers of resellerverantwoordelijken.

MyMutoh

Klanten en resellers kunnen via de website inloggen op MyMutoh. Daar kunnen ze hun printer of plotter registreren, zodat ze er met het grootste gemak optimaal gebruik van kunnen leren maken. De leden van MyMutoh krijgen namelijk gratis toegang tot heel wat handige tools, downloads, webinars en technische tips.

Kleinere papierwinkel

MyMutoh bezorgt de mensen van Mutoh zelf ook een kleinere papierwinkel. Via het CMS kunnen ze eenvoudig nieuwe resellers en gebruikers aanmaken. Resellerverantwoordelijken kunnen op hun beurt via hun eigen account snel nieuwe resellers toevoegen. Zo blijven ze gespaard van administratieve rompslomp.

Iedereen aan boord

Tot slot moest het grote klantenbestand van Mutoh natuurlijk nog worden overgezet naar het nieuwe platform. Dat deden onze specialisten door een automatische overname via CSV-files. Zodra we het platform lanceerden, ontvingen alle resellers en eindgebruikers een onboardingsmail die het nieuwe platform uit de doeken deed. Via een gepersonaliseerde link konden alle resellers en eindgebruikers razendsnel (en veilig) een wachtwoord aanmaken in het nieuwe portaal.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.

Contacteer ons