Master Winemakers

Nieuw werk dat je doet watertanden

Website
Website bekijken
Master Winemakers

Nieuw werk dat je doet watertanden

Website

Briefing

Wit, rosé, rood of bubbels… een geldige reden om een goed flesje wijn te kraken is gauw gevonden! Maar hoe belandt dat smakelijke druivennat nu precies in je glas? Net zoals in veel sectoren wordt ook in de wijnwereld beroep gedaan op brokers, in dit geval wijnagenten genaamd.  Le Wine is er hier een van en klopte aan bij Code d’Or voor het ontwikkelen van 2 nieuwe websites. Wine and websites? Ze moesten het ons geen twee keer vragen!

Wat deden we?

Le Wine is een internationale wijnagent met 30 jaar ervaring in de Belgische markt en een brede portefeuille topproducenten, afkomstig uit de hele wereld. Zij verzorgen de wijnbusiness achter de schermen en treden op als bemiddelaar tussen producent, invoerder en verbruiker.

Door de jaren heen heeft Le Wine enkele dochtervennootschappen opgericht, waaronder Master Winemakers in 2000. Zij richten zich op het productieproces en willen daarbij controle over elk aspect van de wijn. Van de druif tot het eindproduct, inclusief het ontwerp van het label en de vooraf vastgelegde prijs. Dit alles in overleg met de klant, de wijnproducent. Zij willen werken met inheemse druivensoorten in hun oorspronkelijke habitat en juichen originaliteit toe, want zelfs al voldoet een wijn niet aan de regels, creativiteit mag niet worden ingeperkt. Op restaurant ontvang je niet alleen sterren voor de ingrediënten, maar des te meer voor het gerecht.

Master Winemakers

Ondanks het feit dat Master Winemakers intussen 18 jaar bestaat is dit hun allereerste website. Je kan er terugvinden welke wijnen ze verdelen, bijhorende technische fiche downloaden en interessante, sappige wijnweetjes ontdekken. Bestellen van wijn kan je op de website helaas niet, aangezien de wijnagent vooral leveren naar restaurants en andere handelaars. Verder kan je het productieproces van druif tot glas volgen aan de hand van tekst, mooie beelden en filmpjes.

In de toekomst willen ze ook de nieuwsmodule op frequente basis gebruiken om hun klanten op de hoogte te houden. Zeker een kijkje waard is de projectpagina, waar je alle projecten kan terug vinden die Master Winemakers helpt begeleiden.

Carlos Rubén

Eén van de projecten die ze begeleiden is dat van Carlos Rubén. Een Spanjaard die de aandacht trok van Master Winemakers omwille van zijn originele levensverhaal en voor wie we tegelijkertijd een aparte website mochten ontwikkelen. Carlos staat ook beter bekend onder de naam “La Voz de la Garnacha”, die verwijst naar zijn lievelingsdruif.

“El Camino” is een Master Winemakers-collectie, samengesteld door Carlos Rubén en gebaseerd op zijn geliefde Garnacha-druif. De selectie wijnen neemt je mee doorheen het leven van Carlos en toont zijn reis. Dankzij een trailer maak je van heel dichtbij kennis met Carlos en zijn wondere verhaal.

Sommige wijnen werden samengesteld met druivensoorten uit verschillende regio’s en ook dat kan je terugvinden op de website. Verder vind je ook de wetenschappelijke informatie terug over Carlos’ geliefde druif en over hoe hij in contact kwam met Master Winemakers. Deze wijnen zijn ook niet online bestelbaar, ze worden verdeeld door Master Winemakers. Wel kan je technische fiches downloaden, meer informatie opvragen en je vooral verdiepen in de wondere wereld van de Garnacha-druif.

Momenteel is Carlos druk bezig met een nieuwe serie wijnen die “Parcela Unica” zal heten: een limited edition in beperkte oplage. Wie niet kan wachten tot dan, kan van 29 tot 31 mei alvast kennismaken met zijn bestaande wijnen op de Vinexpo in Hong Kong.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons