Bailleul

Veel meer dan een portfolio

Website
Website bekijken
Bailleul

Veel meer dan een portfolio

Website

Briefing

Gents ontwerpbureau Bailleul doet veel, heel veel. En laat dat meteen het probleem zijn: al die productiviteit maakt dat ze nog moeilijk uitgelegd kregen waar je hen nu precies voor mag bellen. De nieuwe website brengt soelaas met een knap portfolio en duidelijke resultaten: na de launch kwamen zich spontaan vijf sollicitanten aanbieden.

Wat deden we?

Bailleul creëert werelden die inspireren. Ze ontwerpen tentoonstellingen, bouwen belevingscentra en loodsen je via leuke wandelpaden doorheen de Gentbrugse Meersen of de Basiliek van Tongeren. Vaak gaat het om grote realisaties voor uiteenlopende sectoren, die allemaal hun weg moeten vinden op de website.

Samen sterker

Het hele project was een dichte samenwerking tussen beide partijen, in het bijzonder het design. Dat namen wij op ons, maar de communicatielijnen met de designer bij Bailleul stond op elk moment open — het was belangrijk dat we op dezelfde lijn zaten. Wij maakten een aanzet voor de homepage, die door hen verder werd uitgewerkt en aangevuld met iconen en animaties. Het resultaat is er een van doorgedreven overleg en teamwork.

Touwtjes in eigen handen

Een systeem dat automatisch content op de home publiceert, was voor deze website geen optie. Bailleul wilde de controle behouden over welke projecten daar in de kijker werden gezet. We bouwden daarom een specifieke module om de homepage te beheren en pasten de content builder aan zodat tekst extra in de verf kon gezet worden. Op die manier modelleert Bailleul zelf alle input zoals ze willen.

“We hadden heel sterk het gevoel dat Code d’Or snel begreep wat we nodig hadden. Ze kwamen meteen met waardevolle suggesties.”

— Team Bailleul

Werk verlichten? Check!

Bailleul neemt voortdurend deel aan pitches, waarvoor ze telkens een dossier met cases moeten samenstellen. Aangezien al die info én het beeldmateriaal in feite al op hun website staan, pasten we het CMS aan zodat er in één druk op de knop een nette pdf uit komt gerold. Die fiches bevatten bovendien extra info zoals budgetten of technische fiches, maar er kunnen evengoed krantenknipsels aan toegevoegd worden die verschenen over het project. Handig extraatje: de naam van de medewerker van dienst blijft up to date als er een wissel is in het team, da’s meteen ook weer wat werk uitgespaard.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons