Vincent Sheppard

Vincent Sheppard verovert Australië met cotswold

Platform
Website bekijken
Vincent Sheppard

Vincent Sheppard verovert Australië met cotswold

Platform

Briefing

Dat het verfijnde vakmanschap van Vincent Sheppard over de hele wereld gegeerd is, weten wij al langer. Eerder ontwikkelden wij voor hen een website die hun geweven papieren meubelen in de kijker zet en lanceerden wij een succesvolle advertentiecampagne op Facebook en Instagram.

Wat deden we?

Een heldere website

Onlangs nam Vincent Sheppard het Australische merk Cotswold over. Cotswold staat bekend om zijn kwaliteitsvolle tuinmeubelen in teak en vult het gamma van Vincent Sheppard perfect aan. Op de website vind je naast de merken ‘Vincent Sheppard’ en ‘Cotswold’ ook ‘Made in the shade’ terug. Deze prachtige parasols maken de zomerse setting in je tuin helemaal af.

De producten zijn onderverdeeld in twee categorieën: ‘indoor’ en ‘outdoor’. Elk product beschikt over een downloadbare pdf met specificaties. De pdf wordt samengesteld op basis van de technische informatie die Vincent Sheppard ingeeft in het CMS. Voor inspiratie blader je door de catalogussen van Vincent Sheppard die je doen wegdromen naar een vakantie in eigen tuin.

Een snellere website dankzij CDN

Vincent Sheppard beheert de website vanuit België, maar de content zelf staat op een server zo dicht mogelijk bij Australië. Dit gebeurt via een Content Delivery Network (CDN) van onze hosting partner Openminds. Alle nieuwe content wordt vanuit België automatisch gekopieerd naar de server aan andere kant van de wereld. Zo vermijden we een trage laadtijd en frustraties bij de Australische bezoeker. Hij merkt zelfs helemaal niets van deze speciale set-up, zo vlot werkt de website.

Zit jij ook met een bijzonder project en ben je op zoek naar hosting op maat? Wij bieden via onze partners zowel shared hosting packages, virtualized hosting packages, dedicated machines en schaalbare cloud-oplossingen aan.

Digitale marketing

Tracking integratie was van groot belang omdat we op een objectieve wijze wilden evalueren hoe succesvol de website van Cotswold zou zijn. Onze standaardintegraties voorzien reeds een onschatbare bron van statistisch materiaal, maar zijn niet altijd afgestemd op de specifieke noden van een project. Daarom maakten onze digital marketeers voor Cotswold een uitgebreid event trackingplan op maat, dat werd geïmplementeerd door onze developers.

Met event tracking meet je bijvoorbeeld clicks op een button, video plays, downloads, hoe ver iemand scrollt op een pagina, Facebook shares, clicks op links buiten de website … De resultaten worden doorgestuurd naar Google Analytics.

Dankzij deze custom event tracking beschikken we over heel wat extra informatie en zijn diepgaandere analyses van de website mogelijk. Bovendien kan Vincent Sheppard hierdoor ook zijn budgetten voor de online communicatie en advertenties van Cotswold optimaliseren.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons