DreamCATchers

Voor poezenliefhebbers pur sang

Website
Website bekijken
DreamCATchers

Voor poezenliefhebbers pur sang

Website

Briefing

DreamCATchers is een vzw die katten helpt en vooral focust op diegene die al langere tijd in een asiel of opvang verblijven. Evelyne en Lana, de vrouwen achter DreamCATchers, geven de poezen een tijdelijke, maar knusse thuis in hun kattenadoptiecafé. Wil je graag een kat als huisdier? Geef dan zeker de katten van DreamCATchers een kans. 

Wat deden we?

Een stevige basis

Op basis van hun wensen en noden ontwikkelden we een uitgebreid prototype met verschillende flows voor reservaties, lidmaatschap en online webshop. Designer Pieter De Kegel van Not Another Graphic Designer en man van mede-oprichtster Evelyne, had zo alles in handen voor het design van de website.

Custom webdevelopment

Online reservatiesysteem

Wil je graag een kopje koffie drinken tussen de poezen? Dan moet je op voorhand een plekje reserveren. Dit doe je heel eenvoudig via de website door het aantal personen, de dag en een tijdslot aan te duiden in het online reservatiesysteem.

In het content management systeem (CMS) beheren Evelyne en Lana de verschillende tijdsloten, openingsuren en kunnen ze speciale dagen toevoegen.

Alle reservaties worden verzameld in het content management systeem (CMS). Elke avond om klokslag tien uur stuurt het CMS een automatische mail naar Evelyne en Lana met een overzicht van de reservaties voor de volgende dag.

Custom modules

DreamCATchers werkt samen met Dierenasiel Gent, Kat Zoekt Thuis en Chat-o-Gand. Via de partnermodule worden deze partners structureel toegevoegd aan de website. Ook alle katten die ter adoptie staan, zitten structureel verwerkt in de website. Elke kat heeft een eigen detailpagina waar je meer informatie vindt over haar karakter, leeftijd…

Wordt een kat geadopteerd? Dan duiden ze dit aan in het CMS en gaat de teller op de homepagina plus één. Op de website kun je ook alle katten zien die een nieuwe thuis gevonden hebben via DreamCATchers.

wearedreamcatchers website

De vzw organiseert regelmatig speciale activiteiten om hun organisatie in de kijker te zetten. Via de eventmodule voegen ze de events toe aan de website. Elk event heeft een detailpagina, die ze opbouwen met de content builder. De layout van de algemene pagina’s, blogposts en de verschillende kattenprofielen bepalen ze ook via de content builder.

Via de teammodule beheren ze de profielen van iedereen die meewerkt aan DreamCATchers. Iedere persoon heeft een detailpagina waar hij/zij meer over zichzelf kan vertellen.

De ‘Kattenkrant’ verzamelt alle nieuwtjes en is makkelijk te beheren via de nieuwsmodule in het content management systeem (CMS).

Webshop

In een volgende fase lanceren we de webshop waar je allerlei spulletjes voor je geliefde kat kunt kopen. De betalingen zullen via Europabank lopen. Voorlopig kan je hiervoor terecht in de real-life shop naast het kattenadoptiecafé.

wearedreamcatchers website

Wat je wel al kan doen is via de website lid worden of een vrije bijdrage doneren. De vzw krijgt geen subsidies dus alle steun is meer dan welkom. De betalingen hiervan lopen ook via Europabank.

Ben je lid? Dan krijg je een maand voor je lidmaatschap afloopt een e-mail met de vraag om je lidmaatschap te verlengen. Je lidkaart ontvang je steeds bij je eerstvolgende bezoek aan het kattenadoptiecafé.

Wij dragen DreamCATchers een warm hart toe en blikken dan ook met plezier terug op dit project. Aan iedere dierenliefhebber die nog op zoek is naar een initiatief om te steunen, één adres: wearedreamcatchers.be

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons