Tractebel Engie

Wereldwijde experts in energie-, water- en infrastructuur projecten

Website
Website bekijken
Tractebel Engie

Wereldwijde experts in energie-, water- en infrastructuur projecten

Website

Briefing

Tractebel-Engie biedt een volledig dienstenpakket aan gedurende de volledige looptijd van de projecten van zijn klanten. Als een van 's werelds grootste ingenieursbureaus en met meer dan 150 jaar ervaring biedt dit bedrijf zijn klanten multidisciplinaire oplossingen op het gebied van energie, water en infrastructuur. Het brede scala aan expertise strekt zich uit over Europa, Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.

Wat deden we?

Tractebel-Engie bestaat uit verschillende entiteiten verdeeld over verschillende landen. Hun complexe interne structuur, enkele belangrijke acquisities en hun uitgestrekte expertise moesten allemaal op een heldere manier vervat zitten in de nieuwe website. Samen met Lavagraphics gingen we de uitdaging aan om een duidelijk en visueel interessante website te bouwen.

Rebranding

“One company. One brand. One website.”
Deze filosofie vormde de basis van de rebranding, en moest de verschillende interne Tractebel-Engie-entiteiten op één lijn brengen. De eigenheid van de verschillende entiteiten mocht hierbij niet verloren gaan. We werkten nauw samen met de communicatieafdeling en tekenden de inhoudelijke, technische, structurele en vormelijke lijnen uit.

De openingsbeelden op de website, die Lavagraphics maakte, tonen je meteen de grootsheid van hun projecten: windmolenparken, stuwdammen, schilden vol zonnepanelen … Via het menu bovenaan navigeer je snel naar de pagina’s Events, Vacatures en Nieuws. Je kan er ook je regio kiezen en jouw specifieke landenwebsite bezoeken.

Het hoofdmenu bevindt zich links op de pagina en wordt duidelijk weergegeven met iconen. Je kan er je regio kiezen, maar ook naar de verschillende Oplossingen (of Domeinen), Locaties en Referenties navigeren. De Locaties en Referenties getuigen van de wereldwijde aanwezigheid van Tractebel-Engie, en dat is best indrukwekkend.

De combinatie van de grote beelden, iconen, kleuren en doordachte typografie structureren de grote volumes aan informatie en maakt zo alles veel bevattelijker.

Een technische uitdaging voor onze online marketeers

We zorgden ervoor dat alle individuele websites en regionale domeinnamen van zowel Tractebel-Engie als de overgenomen bedrijven linken naar eenzelfde hoofddomein. Daarnaast stelden we ook redirects van oude webpagina’s in zodat de bezoeker geen ‘page not found’ bericht krijgt.

De website van Tractebel-Engie is gericht op een internationaal doelpubliek en is daarom beschikbaar in maar liefst 8 verschillende versies en 6 talen. Onze online marketeers stelden duidelijke regels voor de hreflang tags op zodat de bezoeker meteen naar de meest relevante url’s wordt gestuurd. Een voorbeeld van een hreflang tag:

Daarnaast bestaan er 33 domeinen, een voor elk land, met elk variaties op de standaard ingestelde talen. Zo verschilt het Frans van België met dat van Frankrijk. Natuurlijk vroeg dit om een op maat gemaakte oplossing zodat medewerkers vlot content kunnen invoeren in de verschillende talen. Een logisch opgebouwde dropdown zorgt voor een vlotte manier van werken.

Een intense samenwerking

De eerste ontmoeting met het team van Tractebel-Engie vond plaats in februari 2017. Nog geen zeven maanden later lanceerden we de nieuwe internationale website. Een korte periode voor een online project waarbij departementen wereldwijd hun zegen moesten geven. Om alles in goede banen te leiden, was open communicatie dan ook cruciaal. We zijn bijzonder trots op het resultaat dat enkel mogelijk was door een intense samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons