Dit full service webbureau zit klaar voor de toekomst

7 augustus 2019

Wij zijn onze klanten erg dankbaar voor het vertrouwen dat ze in ons stellen, elke dag weer. Vertrouwen dat ervoor zorgt dat er nog meer projectaanvragen binnenkomen, en dat we bestaande projecten steeds meer als structurele partner gaan benaderen. Door deze groei was onze vorige organisatiestructuur niet langer geschikt om de komende uitdagingen efficiënt te kunnen aanpakken. Bij groei hoort verandering en daarbij komt eveneens een stukje reorganisatie kijken.

Daarom werd onze interne structuur recent flink door elkaar gehusseld en zagen 3 nieuw samengestelde teams het levenslicht binnen Code d’Or. Aangezien dit een impact teweeg brengt voor al onze klanten, zijn we hier rustig en goed voorbereid mee aan de slag gegaan, met het incalculeren van een overgangsperiode en duidelijke overdrachten onderling. Projecten kunnen zonder veel poespas verdeeld worden onder de teams en worden dankzij de kleinere bezetting makkelijker manageable - wat de communicatie intern én extern alleen maar ten goede komt. Even concreet: een minimale teambezetting bestaat uit een strateeg, een project manager, een UI/UX-specialist, een webdeveloper en een marketeer. Elk team beheert een volume aan klanten en werkt autonoom.

Dat wil echter niet zeggen dat er geen ruimte is om cross-team te werken, Code d’Or zal nooit een extreem rigide structuur hanteren. Sommige projecten vereisen nu eenmaal meer man/vrouwkracht of omhelzen een technische uitdaging waarbij een bepaalde expertise verlangd wordt. Dit is belangrijk naar de toekomst toe, want de opdrachten groeien niet alleen in aantal maar ook in omvang. De doorlooptijd van onze projecten klimt steeds vaker naar +6 maanden, getuigen enkele recent gerealiseerde projecten voor BuzziSpace, NVAO en het Industriemuseum.

Aangezien elk team de verantwoordelijkheid krijgt om zijn projecten te runnen en de klant bij te staan in diens digitale transformatie, wordt er overkoepeld een structureel coachingtraject voorzien. Deze rol nemen Frank en Karen, de oprichters van Code d’Or, grotendeels op zich. Zij staan in om de individuele teams te helpen groeien op praktisch, organisatorisch en strategisch vlak.

“We gaan steeds nieuwe uitdagingen aan als webbureau, elke dag weer. Recent opgeleverde online applicaties en platformen geven aan dat we ons maximum nog niet bereikt hebben, en dat we ons mogen klaar houden voor een volgende ronde met een grotere schaal en een strategischer impact. De nieuwe interne organisatie via autonome teams is dan ook een gepast antwoord op die nieuwe uitdagingen, die we bij Code d’Or met veel plezier willen gaan invullen.”

Frank Guthorel - Managing Director & consultant

“Hoe groter je wordt als groep, hoe meer we merkten dat we soms meer tijd staken in planning, het herverdelen van taken en het communiceren daarover, intern en extern. We verdeelden onze collega’s in kleinere groepen, op basis van complementariteit, types projecten, complexiteit en geschiedenis. Nu zitten we klaar voor voor de toekomst en zijn we flexibel om te reageren op de vragen die we krijgen.”

Karen De Bock - Managing Director & Account Manager

De uitdaging ligt er, maar is dankzij een stevige portie voorbereiding zeker beheersbaar. We hebben dan ook de ambitie om in de nabije toekomst minstens 1 volwaardig extra team toe te voegen, om dag in dag uit een bredere klantenportefeuille aan uiteenlopende projecten te kunnen blijven servicen. Het invullen van onze openstaande vacatures blijft dan ook een van onze prioriteiten. Solliciteren kan rechttoe-rechtaan via jobs@codedor.be - men zegge het voort!