Om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen sluiten wij weer even ons kantoor. Uiteraard blijven we digitaal beschikbaar voor jullie. Wil je toch graag langskomen? Dat kan op afspraak en mits het naleven van enkele voorzorgsmaatregelen. Ontdek onze maatregelen.

Privacy Policy

Benieuwd hoe we bij Code d’Or zorg dragen voor je gegevens? Lees dan zeker verder.

We verwerken gegevens conform aan de Belgische Privacywet en de daaropvolgende Algemene Verordening Gegevensbescherming.

We willen onze klanten en gebruikers van onze diensten en website zoveel mogelijk informeren, respecteren en de controle geven over wat er met hun persoonsgegevens gebeurt. We leggen je dan ook graag in detail uit welke gegevens we van je bijhouden, waarom we dat doen, wat we doen om je privacy te beschermen en hoe je hierover controle hebt. 

Wat zijn persoonsgegevens?

Onder ‘persoonsgegevens’ verstaan wij gegevens die op een identificeerbaar persoon betrekking hebben en die: 

  • je ons zelf geeft (bvb. door het invullen van een contactformulier of door het versturen van een mail naar onze helpdesk)

  • die wij aan je toewijzen voor het gebruik van onze producten en diensten

  • die wij verkrijgen door het gebruik van onze producten en diensten, met inbegrip van het gebruik door de eindgebruikers

De gegevens die we verzamelen kunnen met elkaar gecombineerd worden om onze diensten beter af te stemmen op je persoonlijke behoeften.   

Welke gegevens kunnen we van je bijhouden?

Afhankelijk van je specifieke relatie met Code d’Or, kunnen we verschillende persoonsgegevens van je bijhouden. De volgende gegevens kunnen door ons worden verzameld:

  • Voor- en achternaam: want je aanspreken met je voornaam is nu eenmaal altijd leuker.

  • Adres en woonplaats: soms moeten we je nu eenmaal ook via de post kunnen bereiken, al is het maar voor officiële briefwisseling.

  • Telefoonnummer: we nemen graag contact met je op via telefoon indien je dat opgaf in jouw contactaanvraag. Dat gaat soms nog zo snel, maar je bent niet verplicht om dit in te vullen.

  • Bedrijf: indien je in het contactformulier hebt aangegeven voor welk bedrijf je werkt, krijgen wij deze informatie doorgestuurd, en slaan we dit op ter referentie. 

  • IP-adres: op onze website onthouden we jouw voorkeuren op basis van je IP-adres. Dit gebruiken we niet structureel, maar hebben we wel nodig om onze logs netjes te kunnen traceren.

  • E-mailadres: Bij het invullen van ons contactformulier, houden we jouw e-mailadres bij. Zo weten we waar we onze reply naartoe kunnen sturen. Ontvang je liever geen mailings meer? Uiteraard zien we je niet graag gaan, maar schrijf je gerust uit.  

We verzamelen ook informatie die je ons verstrekt en de inhoud van berichten die je naar ons hebt verstuurd, zoals vragen en informatie die je aan ons hebt doorgegeven via het contactformulier op onze website.

Daarnaast slaan we ook ook jouw data op die je via mail verstuurt naar de verschillende medewerkers bij Code d’Or en onze algemene mailadressen die we gebruiken om administratie, facturatie … te stroomlijnen.

In ons dataregister (https://gdpr.codedor.be) geven we aan waar, waarom en hoe lang we bepaalde gegevens van specifieke doelgroep bijhouden. Het register up to date houden is een lopen proces en hier werken we aan.

Hoe en waarom we jouw persoonsgegevens gebruiken?

Alle persoonsgegevens binnen het kader van onze website worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter bescherming van persoonsgegevens enkel voor de door jou gevraagde diensten en verwerking van jouw aanvragen verzameld, verwerkt en gebruikt. Redenen waarom we sommige gegevens van jou bijhouden: 

Communicatie: We gebruiken gegevens die we verzamelen om met je te communiceren en om onze communicatie met je zo persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we contact met je opnemen per telefoon, via e-mail of op een andere manier. Op onze website kan je je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Jouw e-mailadres houden we daarom bij, want hoe zouden we anders onze nieuwsbrieven in jouw mailbox krijgen? Je kan je steeds meteen en volautomatisch in- of uitschrijven trouwens.

Verbetering van onze website: We leren onze websitebezoekers graag goed kennen. Als je grasduint door onze website, gebruiken we die gegevens om onze website op termijn voor jou te kunnen verbeteren. Deze gegevens worden zo anoniem mogelijk verzameld: het is niet zo dat we weten wie er specifiek op onze site surft tenzij je je kenbaar maakt via het contactformulier. We gaan ook niet actief op zoek welke identificeerbare persoon als individu op onze website links aanklikt.

Adverteren: We kunnen jouw data ook gebruiken om mogelijks interessante advertenties aan je te laten zien op sociale netwerken als Facebook, Linkedin, Instagram of bijvoorbeeld Google AdWords. Dat doen we met behulp van cookies. Uiteraard doen we dit enkel indien je daarvoor je toestemming geeft via de cookies die je aanvaardt dan wel weigert. Die toestemming kan je ook op eender welk moment intrekken.

CRM / ERP: We gebruiken meerdere interne tools die voor onze medewerkers beschikbaar zijn, en waar data wordt opgeslagen om onze diensten te kunnen aanbieden. Deze data wordt enkel gebruikt om die diensten te kunnen aanleveren en worden enkel gebruikt in functie van de professionele relatie die we hebben met jou als (potentiele) klant of derde partij. Voorbeelden van gebruik zijn facturatie, het opmaken van offertes, het sturen van onderhoudsberichten voor diensten die je afneemt, etc. 

Hoe we jouw persoonsgegevens delen met derde partijen?

Simpel: we verkopen of verhuren op geen enkel moment je gegevens aan derde partijen die geen deel uitmaken van Code d’Or. We gebruiken sommige van je gegevens echter wel voor onze eigen marketingdoeleinden. Uiteraard doen we dit enkel indien je daarvoor je toestemming geeft via de cookies die we aanbieden op onze website en die kan je altijd zelf, zonder onze tussenkomst afzetten. We vinden het zelf ook niet aangenaam dat onze eigen data zonder toestemming gedeeld wordt, dus doen we dat hier ook niet. 

Het is wel mogelijk dat we op vraag van derden informatie moeten delen. We denken bijvoorbeeld aan het inschakelen van een incassobureau of een dossier dat we dienen door te nemen met onze raadsman. 

Hoe we jouw persoonsgegevens beschermen en waar we deze opslaan?

Code d’Or slaat je persoonsgegevens netjes op in beveiligde databases. Waar mogelijk, en dat is bijna altijd mogelijk, is onze data versleuteld met stevige cyphers en een goede policy. Wachtwoorden zijn overal standaard van toepassing vooraleer iemand data kan raadplegen en dan nog is niet alle data voor iedereen toegankelijk binnen Code d’Or. Enkel die gegevens die nodig zijn opdat onze medewerkers de gevraagde diensten kunnen leveren, worden actief gebruikt. Er zijn meerdere policies van kracht om data te vrijwaren van lekken. Daarnaast worden al onze medewerkers pro-actief gewezen op hun plichten om correct met data om te gaan en zijn ze op de hoogte van de bepalingen in de GDPR-wetgeving.


Veranderingen aan onze privacy policy?

Deze tekst wordt bijgewerkt als er aanvullende aanpassingen die van wettelijk belang zijn of die ingaan tegen eerdere afspraken die we hier maakten. Als het grote aanpassingen betreft, laten we dat ook duidelijk weten.

Jouw rechten over je gegevens?

Jij bent en blijft baas over jouw persoonlijke gegevens. Heb je vragen over onze Privacy Policy of over jouw persoonlijke informatie? Wil je jouw persoonlijke gegevens inkijken, wijzigen of verwijderen uit onze systemen? Laat het ons weten via gdpr@codedor.be en dan bekijken we dat voor jou. Onze Data Protection Officer is beschikbaar om je verder te helpen met je vragen en we verbinden ons er toe om je gepast en binnen realistische tijdsbestekken van antwoord te dienen.

Je nieuwsbriefvoorkeuren: Indien je nieuwsbrieven via e-mail van Code d’Or ontvangt en je je hiervoor wenst af te melden, dan kan je je perfect uitschrijven via onze website.

We tonen je ook graag hoe je zelf de cookies die je via onze website aangeboden krijgt, kan beheren. Dat kan je hier doen. 

Cookie-collectie bij het bezoeken van onze website?

Om je gerichter te helpen, gebruiken wij cookies op onze websites. Helaas geen zoete lekkernijen, wel heel kleine (tijdelijke) tekstbestanden die worden gedownload naar jouw computer of device.

Cookies zorgen er o.a. voor dat je niet altijd dezelfde informatie hoeft in te voeren wanneer je onze website bezoekt. Daarnaast geven ze ons informatie mee over hoe je doorheen de website surft en gebruiken we deze - mits jouw toestemming - voor marketingdoeleinden na je bezoek.

Alle niet-essentiële cookies kan je uitschakelen op onze website, maar weet wel dat onze website mogelijks een andere ervaring oplevert dan deze die we voor ogen hadden. Maar - ook daar ben je op de website van Code d’Or volledig vrij in natuurlijk...

Lees meer over welke cookies we plaatsen in je browser.