Eurabo

Bij Eurabo is men uit het juiste hout gesneden!

Webshop
Website bekijken
Eurabo

Bij Eurabo is men uit het juiste hout gesneden!

Webshop

Briefing

Eurabo is een Gentse groothandel in diverse houtproducten. Naast het leveren van hout profielen voor constructie voor zowel binnen als buiten, bieden ze onder andere ook een uitgebreide keuze aan isolatie- en dichtingsmaterialen, gipsvezelplaten en alle toebehoren voor het plaatsen en onderhouden van plankenvloeren. Het grootste deel van het klantenbestand bestaat uit bedrijven, maar ook de handige doe-het-zelver kan hier terecht.

Sinds de bouw van de oorspronkelijke website, is de firma hard gegroeid. Tijd dus voor een geüpdate versie van het design, inclusief integratie van een webshop en alle processen die ervoor zorgen dat het achter de schermen even vlot loopt als ervoor.

Wat deden we?
Eurabo kantoor

Design

Voor het design sloegen Eurabo en Bene.be de handen in elkaar. Bene.be verzorgde naast het design ook het projectmanagement van de nieuwe Eurabo-website. Samen met Code d’Or werd het ontwerp nog wat verfijnd tot het huidige, eigentijdse resultaat.

Software integratie

Daarnaast werkten we samen met Cegeka aan de Navision-integratie. Er werd een structuur gecreëerd om het geheel aan data uit Navision overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te integreren in de website. Dankzij deze integratie kunnen klanten heel eenvoudig online hun bestellingen plaatsen, maar ook de huidige stock bekijken, hun levering opvolgen en hun facturatie historiek opvragen.

Eurabo biedt ook grote en kleine systeemoplossingen aan. Als klant kan je een stappenplan voor een doe-het-zelf-creatie bekijken en nadien kan je meteen het totaalpakket aan benodigde producten bestellen in de webshop.

Maar de integratie gaat verder, want de nieuwe website is niet enkel een gebruiksvriendelijke toepassing voor de klant geworden, maar ook de werknemers bij Eurabo kunnen met allerlei gemoderniseerde applicaties aan de slag. Zo kunnen ze via een eigen ontwikkeld track en trace systeem hun zendingen opvolgen.

Binnenkort ontvangen alle klanten van Eurabo een email, om hen op de hoogte te brengen van de nieuwe website en de bijbehorende manier van werken. Bestaande klanten zullen instructies krijgen voor het aanmaken of updaten van hun account, om de toekomstige samenwerking nog vlotter te laten verlopen.


Ondanks de complexiteit en de lange ontwikkeling, zijn we er dankzij wekelijkse conference calls met alle betrokken partijen in geslaagd om dit project tot een goed einde te brengen. Conclusie: dit was een van onze langst lopende projecten, maar we sluiten dit af met een fier en voldaan gevoel!

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie indien jouw online business ook een duwtje in de juiste richting kan gebruiken.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons