De Lijn Oost-Vlaanderen

Met de bus naar jouw eindbestemming

Website
Website bekijken
De Lijn Oost-Vlaanderen

Met de bus naar jouw eindbestemming

Website

Briefing

Website met alle informatie over de werven in Gent en alle getroffen straten, trajecten, hotspots, … Nachtnet Gent schakelde ons in voor een online enquête.

Wat deden we?

De Lijn staat in voor het stads- en streekvervoer in Vlaanderen en won reeds verschillende prijzen zowel voor haar dienstverlening als haar communicatie via sociale media. Het bedrijf was namelijk het eerste Vlaams overheidsbedrijf om gestructureerd te communiceren op de verschillende sociale netwerken.

In samenwerking met Beeld.Inzicht staat Code d’Or De Lijn bij in consultancy en development. In het verleden brachten we de verschillende websites en domeinen samen onder één gestructureerd geheel, waar alle inhoud voor iedere gebruiker vanop ieder device beschikbaar is.

Op één lijn met Gent

Specifiek voor Gent creëerden we de website Op één lijn met Gent. We halen alle beschikbare informatie over werven op bij verschillende bronnen en integreren ze tot een geheel, waarbij alles met elkaar gelinkt is. Naast de lopende acties kan je er informatie over een werf opzoeken en welke bus- of tramlijnen hier hinder van ondervinden. Wil je graag naar een toeristische hotspot of een event in Gent? Ontdek welke bus of tram je vlot en veilig heen en terug brengt. Bij omleidingen biedt De Lijn je zelfs alternatieven aan.

Per werf worden alle getroffen straten, trajecten, hotspots, … weergegeven in een Google Maps view op de website. Ook de real-time routeplanner – die De Lijn zelf ontwikkelde – hebben we via een API of een set aan definities waarmee programma’s met elkaar communiceren, in de website geïmplementeerd. Dankzij Op één lijn met Gent behandelen content managers updates en bijgestuurde informatie nu makkelijker en praktischer.

Enquête nachtnet Gent

In Gent brengt De Lijn je zeven dagen op zeven tot een uur ’s nachts naar huis. Supertof natuurlijk, maar omdat een goede dienstverlening inspeelt op de noden van de reizigers lanceerde De Lijn een online enquête.

Wij zorgden ervoor dat alles op wieltjes liep, zowel in front als in back-end. We verzamelden alle antwoorden in een handig overzicht dat de medewerkers ook tussentijds konden raadplegen via het CMS.

Door de korte vragenlijst in te vullen hielp je niet alleen De Lijn, maar kon je ook een Apple Watch winnen. Wedden dat de winnaar geen bus meer zal missen?

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons