Lectrr

Vlijmscherpe cartoons

Webshop
Website bekijken
Lectrr

Vlijmscherpe cartoons

Webshop

Briefing

Lectrr timmert al jaren aan de weg met vlijmscherpe cartoons die inspelen op de actualiteit, maar is daarnaast ook een creatieve duizendpoot op vlak van illustratie, satire, animatie ... én scenarist van de Red Rider.

Wat deden we?

Een jarenlange samenwerking

Onze samenwerking gaat terug tot 2012, toen we voor het eerst samen zaten om zijn online archief en afgeleide websites vorm te geven. In 2014 hebben we de websites lectrr.be met externe webshop en de afgeleide websites search.lectrr.be en press.lectrr.be geüpdatet. Dit jaar, weer drie jaar later, was het tijd voor een nieuwe update en geen kleintje.

“Je denkt het onmogelijke te vragen, en dan doen Code D'Or er nog een schepje bovenop. Voor een site als Lectrr.be zijn ze al jaren de ideale partner, want gewoon goed is niet goed genoeg. Het moet geniaal, gek, grappig, gestoord maar wél oerdegelijk en robuust zijn.”

Een vernieuwde website voor Lectrr

In plaats van de bestaande website enkel in een nieuw jasje te steken, bouwden we een volledig nieuw content management systeem (CMS). De volledige back-end voldoet nu aan de digitale eisen van vandaag. En aangezien Lectrr cartoons publiceert in meerdere talen én in meerdere landen, was de meertaligheid van de website cruciaal.

Net zoals op de vorige website wordt iedere cartoon, illustratie, animatie … netjes gecatalogeerd volgens datum, type, onderwerp, keywords/tags, opdrachtgever … en krijgt het een unieke ID toegewezen zodat ieder item snel geïdentificeerd kan worden.

Watermerken worden – indien gewenst – automatisch toegevoegd om illegale reproductie te ontmoedigen. Er is ook een keyword match voorzien zodat bezoekers die een zoekterm verkeerd invoeren toch zo veel mogelijk geleid worden naar de juiste schrijfwijze.

We zetten de bestaande content over naar het nieuwe systeem en integreerden een webshop binnen het content management systeem (CMS). De volledige flow van bestelling, opvolgingsmails en facturatie verloopt nu via hetzelfde systeem als de website. Dit heeft als grote voordeel dat Lectrr slechts één keer moet inloggen voor een volledig overzicht.

Betalingen gebeuren via Stripe en zijn mogelijk met kredietkaart, Bancontact en iDeal zodat iedereen naar hartenlust kan shoppen bij Lectrr. Verzendingen zijn momenteel enkel mogelijk binnen België en Nederland.

Digitale marketing

We voorzagen eCommerce tracking waardoor we in Google Analytics aankopen en het gedrag van bezoekers precies kunnen opvolgen. Waar haken ze af? Hoeveel procent van de bezoekers vult een winkelmandje, maar rekent niet af? Aan de hand van de resultaten kunnen we de website blijvend optimaliseren.

Extra websites

De aparte websites search.lectrr.be en press.lectrr.be blijven voortbestaan en beheert hij los van de main website.

Search.lectrr.be

Voor iedereen die zijn on- en offline publicaties een originele twist wil geven, is er de online beeldenbank van Lectrr. In vier talen vind je via keywords en tags snel de gepaste Lectrr cartoon. Eens je je cartoon hebt gekozen helpt Lectrr je graag verder om de juiste prijs te bepalen afhankelijk van resolutie, oplage …

Press.lectrr.be

Lectrr is een populaire jongen bij de pers. Om aan de vele infovragen te voldoen, verzamelden we alle informatie onder een dak, superhandig voor iedereen! Op de website vind je een beknopte bio- en bibliografie terug. De downloadsectie met foto’s, audio, video en persknipsels en –berichten geven meteen een duidelijk beeld van Lectrr en zijn verschijningen in de media.

"Bij Code d'Or vond ik geen webdevelopers maar partners in crime."

Om met Lectrr zijn woorden te eindigen: “Bij Code D'Or vond ik geen webdevelopers maar partners in crime." Ben jij ook op zoek naar een meer efficiënte manier op je website met webshop te beheren? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een afspraak.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons