Lidl

Lidl News. En je bent weer helemaal mee.

Platform
Website bekijken
Lidl

Lidl News. En je bent weer helemaal mee.

Platform

Briefing

Bij supermarktketen Lidl informeren ze graag hun werknemers over het reilen en zeilen binnen Lidl, maar dat was in het verleden niet altijd eenvoudig. Om hun werknemers nog beter te betrekken, lanceerden we daarom onlangs lidlnews.be, een tweetalige interne website boordevol nieuws.

Wat deden we?
Lidl news platform

Beveiligd achter login

Niet iedereen kan zomaar de laatste nieuwtjes lezen. Enkel de werknemers van Lidl hebben toegang via hun werknemersnummer. Zodra ze ingelogd zijn, komen ze terecht op een overzichtspagina met de laatste nieuwsberichten. Willen ze elk nieuwtje zien? Of enkel nieuws uit hun regio? Wat ze ook kiezen bij eerste login, ze kunnen hun keuze makkelijk en snel aanpassen via het menu.

Op de website vinden de werknemers ook algemene hr-informatie en interessante links. Snel even de Facebookpagina van Lidl checken? Online shoppen bij Lidl of benieuwd welke jobs er in de aanbieding zijn? Of ben je op zoek naar inspiratie voor een lekkere lunch? Via de snellinks ben je zo op de juiste pagina.

CMS met meerdere gebruikersprofielen

Achter de interne website schuilt een content management systeem of CMS op maat met twee verschillende gebruikersprofielen. De Administrator heeft toegang tot alle informatie, de Content Publisher kan enkel nieuws toevoegen.

In de toekomst zal iedere regio één of meerdere Content Publishers hebben. Zij zullen de website up-to-date houden met nieuws uit hun specifieke regio, maar kunnen niet de algemene informatie aanpassen.

Een nieuwsbericht kan toegewezen worden aan een bepaalde regio en zelfs in de spotlight geplaatst worden. De opmaak van het nieuwsbericht gebeurt met de content builder. Aan de hand van content blocks bepaalt Lidl zelf de layout van ieder nieuwsbericht. Op de detailpagina van een nieuwsbericht worden rechts de meest recente berichten herhaald.

Lidl news app

Offline app

De website is op mobile beschikbaar als web app. Een web app is een geoptimaliseerde versie van de website die ook offline beschikbaar is. Om met één klik meteen op de hoogte te zijn, kun je de web app makkelijk toevoegen in het rijtje andere apps op je beginscherm.

Telkens er internetverbinding is, wordt de web app geüpdatet met nieuwe informatie. Is er geen wifi in de buurt? Dan kun je nog steeds de web app raadplegen, maar worden er geen updates binnengehaald.

Toekomstplannen

In een volgende fase voegen we polls en wedstrijden toe aan de interne website. Via de polls kunnen medewerkers hun mening en visie delen met Lidl, terwijl de wedstrijd een leuke extra zijn. Via custom made wedstrijdformulieren kan Lidl zelf makkelijk wedstrijden lanceren. Wie wint er nu niet graag iets?

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons